thedenoflilith.blogg.se

Min blogg om allt som intresserar mig.

Full rulle

Kategori: Allmänt

Det är full rulle. Inte minst så här (månaden) före jul. Det känns som att allt och alla stressar upp sig. På jul pratades det om att gå upp på vinden och hämta julgrejer, fixa fram vårdtagarnas adventsljusstalkar, lussebak och massa annat. Alltså förlåt men det är inte ens december än! Jag älskar julmys lika mycket som alla andra, men jag stressar inte med sådannt innan andra advent. Förutom adventsljustakar då. Men de ska inte hämtas förrens på söndag. Period. Men bara för att vara fröken duktig tänkte jag att jag svänger förbi Nova på väg hem och handlar undan lite julklappar. Där är inte så stört mycket folk vid två heller.
 
Men de hade inga butiker jag ville till och resten av butikerna hade inte det jag ville ha. Köpte en kofta som egentligen inte alls är jag. Bara för att den var skön. Och varm. Och det är väll egentligen hela poängen. Färgen är bra dock. Blått har en tendens att få mina ögon att se mer intensivt blåa ut. Förutsatt att det är rätt nyans.
 
När jag kom hem tänkte jag att det är lika bra att bidra till "organiseringen av hem" aka städa. Kom inte så långt. Fastnade vid bokhyllan och organiserade om hyllorna. Det behövdes, har varit kaos sen Londonresan, då jag insåg att jag köpte så många böcker att jag var tvungen att organisera om allt. Inte mig helt emot. Är känd för att vara anal när det gäller mina böcker. Alla har sin bestämda plats, efter gengre, författare, höjd, färg o.s.v. Insåg följande när jag gjorde detta; jag äger 5 böcker som jag påbörjat. och 47 jag inte har läst. Funderar på om mitt nyårslöfte ska bli att läsa "valfri" litteratur en timme per dag som nyårslöfte.
 
Med tanke på att mamma beställt säkert tio böcker till gör ju inte saken bättre XD Fast det är "kurslitteratur" så det räknas inte riktigt. På tal om läsa. Har snart läst klart etablerade och outsiders till min komplettering. Jag tror att jag kommer kunna börja skriva på den i helgen. Förhoppningsvis blir jag klar då också. Så kan jag koncentrera mig på roligare saker sen. Som böckerna jag lånat från biblioteket. . .

Film.

Kategori: Allmänt

Nu har jag sett de två sista Twilightfilmerna. Den sista på bio. Jag måste säga att filmen var rätt bra, i relation till böckerna då. Jag menar, manusförfattrna kan inte göra så mycket åt att Bella är ett våp. De kan ju inte utföra mirakel precis. Däremot tyckte jag att hon spelade rätt bra, och att man märker av en svag skiftning i karatären när hon blir vampyr, så att hon beter sig och för sig lite mer som de andra innan hon blir "sig själv" när hon vant sig. Det var synd dock att vissa scener i boken som hade kunnat bli bra inte fanns med i filmen. Men men, så är livet.
 
Det var skönt att komma ut lite och umgås med folk innan man måste tillbaka till den värld vi kallar verklighet. Man blir ju lite trött. Har nu äntligen fått uppgiften skickad till mig. Det roliga med det är att jag känner igen uppgiften och vet att jag gjort det. Så nu är ju frågan om det är som med genus termin två betyget, att jag gjort det men att de glömt att föra in det. Vidare var inte uppgiften ett grupparbete. Men men, det är ingen jobbig uppgift så jag kan väll göra den, när jag skrivit klart mitt min föreläsning tills på lördag.
 
Sen när jag är klar med allt kan jag koncentrera mig på annat.
 
 
 
 
 ´.  
   

I am having a bad, bad day!

Kategori: Allmänt

Soundtracket till dumma mig beskriver verkligen mitt liv. Det här är alla turer med sociologen i Lund;
 
Jag till läraren; Har betyg på alla mina tentor men inget samlingsbetyg. Antar jag ska komplettera något. Vad?
Läraren; Ta kontakt med studievägledaren
Jag till studievägledaren; Har betyg i alla mina kurser, men inget samlingsbetyg. Antar jag ska komplettera något. Vad?
Studievägledaren; Det är ett grupparbete på noll HP som måste göras. Ta kontakt med ansvarig lärare.
Mitt svar; Eftersom jag har betyg i alla kurser vet jag inte vilken kurs det gäller och därför inte heller vem jag ska kontaka. Antar att du sitter på den informationen och undrar om du kan delge mig dem.
Studievägledaren; Läraren ...
Jag till läraren; Hej igen, det var din kurs, hur kan jag komplettera.
Svar; Kursen finns inte längre och det har gått mer än ett år sen den la ner så du kan inte bara komplettera. Du måste skriva in dig på en likvärdig kurs.
 
Här någonstanns tänker jag wtf. Och att jag tänker inte gå en jävla kurs som är precis som en kurs jag redan gjort för att jag behöver komplettera!
 
Så jag ringer studievägledaren. Förklarar för henne. Då säger hon att jag ska få en komplettering av läraren. Då  säger jag att läraren sagt att jag behöver skriva in mig. Då säger hon att hon ska kolla uppsamlingstentamen för det finns ingen likvärdig kurs längre. Då funderar jag över varför inte läraren, som dessutom är ansvarig för kursen vet om det ... samt förklarar ÅTER IGEN för henne att jag har betyg på tentorna, det är inte dem jag ska göra om. Någo jag försökt förklara för henne i fem minuter tidigare. Slutar med att hon går in i datorn. Då verkar hon förstå vad jag sagt till henne och säger att hon ska fixa så läraren skickar en komplettering.
 
Får ett mail från läraren som undrar om jag kommer ihåg vad det var för uppgift och om jag kan skicka den till honom.
 
MEN HERREGUD MÄNNISKA!! Detta måste ju vara det ABSOLUT mest tragiska jag varit med om i mina kontakter med instutioner på länge. Han vet inte ens vad det var för uppgift, kan antaglige inte hitta dem i sitt arkiv eller något. Skrev ett svar till honom. Att helt ärligt så har jag ingen aning om vad det var för uppgift, för jag har inga anteckningar eller papper på att uppgiften skulle existera. För då hade jag gjort den. Eller i alla fall fattat varför jag inte får ut ett samlingsbetyg. (slapp in the face and hicka picka boo hosha) Man ska behöva göra och veta allting själv.
 
jag må vara e besserwisser, men jag är inte gudinnan personifierad. Förhoppningsvis kan han väll hitta på några frågor eller bara be mig sammanfatta boken på typ fyra sidor så att jag kan få kompletteringen gjord nån gång.

Så fruktansvärt trött

Kategori: Allmänt

på mänskligheten. Och skåningar. Jag vill tillbaka till England eller Venezuela. Eller Kuba. Grekland. Vart som helst som inte är dryga svenskar. Sen kan jag också vara satans dryg, men jag har i alla fall vänligheten att försöka hjälpa mina medmänniskor. Speciellt när blir betald för att göra det på jobb.
 
Kom hem från semestern i söndags kväll. Måndag jobbade jag åtta till ett och efter det hade jag massor av saker att göra. Sökte tre jobb och försökte få tag på alla institutionsmänniskor som jag konstant jagar. Dagarna innan jag åkte fick jag svar att min kandidat nu ska ligga uppe. Det gjorde den inte och jag var så trött att jag tänkte att jag fixar med det när jag kommer hem. Och nu var jag hemma. Skickade mail till Helena igår att det inte gick att hitta den. Fick svar idag av en systemansvarig att han nu fixat så att en ANNAN person sm jobbar som jobbar på bibblan ska kunna gå in och fixa det. Men .... ett, varför kan man inte effektivisera skiten och ordna så att en person fixar allt annars ska man vänta på att varje instans ska göra sitt. Och eftersom vi har att göra med människor så tar det ju alltid en förbannat lång tid. Hela mitt akademiska liv känns som en parodi på boken processen, en labyrint av byråkrati och att bli puttad fram och tillbaka. Det andra jag tycker är konstigt är att han ju måste ha sagt till Helena att det var fixat INNAN jag åkte på semester. Men nu skriver han att han precis fixat det. det måste ju innebära att han typ fixat det innan sådär på låssas eller något. . . Beundrar Helena, som är en väldigt bra studievägledare och som får saker gjorda, att hon orkar vara omgiven av dessa människor. Om det någonsin skapas ett pris för bästa kvinnliga vad hon nu är exakt så ska jag nominera henne.   
 
Det andra gäller mina krimonologibetyg där bristen på önskan att ge service till studenterna från administrationens sida är på gräsen till beundransvärd. Skrev till kursansvarig, för att jag inte hittade annan kontaktinformation som var tydlig, att jag har betyg i alla ämnen men inte ett samlingsbetyg och att jag ville veta varför. Skrev också kursnam, termin och mitt namn. Fick till svar att jag skulle höra av mig till studievägledaren. Då gjorde jag det. Skrev samma sak och får det dryga svaret "Du har inte fullgjort ett grupparbete på 0 hp, kontakta ansvarig lärare" Där fick jag sånt dampanfall att det var tur att sambo inte var hemma. Skrev ett drygt svar att eftersom jag har betyg i ala delkurser så vet jag inte VILKEN delkurs detta grupparbete blivit missat i och därför inte heller VILKEN lärare jag ska kontakta. Men att jag ANTAR att hon har den informationen och undrar om hon kan tänka sig att DELGE den. Det kunde hon tydligen och då vissade det sig att det var människan jag mailade från början. Så då skrev jag ett HEJ IGEN! kan du ge mig kompletteringsuppgiften till detta grupparbete som inte har någon som helst dokumation kring att vi skulle göra. Har fortfarande inte fått svar. Antagligen för att jag var dryg. Inte mitt fel att life is a battlefield.
 
Det är nästan tur att jag är timanställd och knappt jobbar så jag orkar med att tala för folk vad som ingår i deras arbetsuppgifter när de själva inte har koll.
 
 

Tjoho

Kategori: Allmänt

Nu är det inte alls långt kvar till söndag morgon och awsome resa till London. Det behövs så stressad som jag blir. Igår när jag skulle starta bilen funkade det inte alls. Sen var inte bussen i tid heller så istället för att bli mellan en kvart och 20 minuter sen till min utbildning blev jag nästan en timme sen. Tur att jag gått liknande lyftutbildningar innan. På kvällen skulle mamma och bilmeck (via telefon) få igång allting korrekt. Det slutade med att ringde grannen som jag vet kan sånt där. För på startkablarna, i bilmanualen och på körskolan så lärde jag mig följande.
 
1. ställ bilarna med batterierna nära (får dock EJ röra varandra.
2. Starta bilen vars motor ska användas för strömföring. (Ja, den andra går ju inte att starta ! O.O)
2. Sätt kabelns plus på plus i bilen som är igång och sedan det andra pluset på den döda bilens plupol på batteriet.
3. Sätt minus på motorn som är igångs minus
4. Sätt den andra på den döda bilens metall (INTE på minuspolen)
 
Det är vad jag lärt mig och vad som står, men enigt bilmeck ska vi göra det endå. Tur att granne kunde pedagogiskt förklara för mig varför man kan göra det endå med vissa bilar, men att det kan finnas anledningar till att inte göra det. Vi fick igång bilen till slut och jag och smulan fick åka runt lite för att batteriet verkligen ska funka. På höga varvtal. Körde över en mil i 50 kilometer i trean. Bilen var inte glad XD
 
Sen blev det fika för alla fyra till relativt sent. Vilket var jobbigt för mig som började tidigt. Men idag funka i alla fall bilen . . .