thedenoflilith.blogg.se

Min blogg om allt som intresserar mig.

Finastes födelsedag

Kategori: Allmänt

Nu har Smulan fyllt år och blivit gammal. Haha, nej, kanske inte. Men jag brukar skoja om det eftersom det endå är tre år mellan oss. Den mysiga dagen, eftersom båda var lediga, startade med att jag lagade pannkakor som serverades med glass, jordgubbar och snyggt ringlad chokladsås till frukost. Det uppskaddes, likaså presenterna jag köpt. Jag hittade en stickad tröja i grått som jag trodde han skulle tycka om samt boken "Paradise lost" som jag visste att han önskat sig. Sen tog vi det lugnt och bara myste och spenderade tid med varandra. Det var rätt skönt att inte känna stress inför något. Att bara få vara en stund. När vi inte okade vara längre - för det kräver mycket energi att inte göra någonting, åkte vi in till Malmö. Vi fastnade en stund i Lund dock för vi skulle köpa present till hans systerdotter som fyller år snart. Det blev pussel till henne och två kinderägg med phineas and ferb figurer i till mig <3 Jag fick Candice och Dr Dorf. Nu måste jag bara få de övriga sex. Det blir till att köpa många kinderägg ...  Väl i Malmö strosade vi omkring lite och gick för att käka lunch på Veggiegården. De har asiatisk buffe som smakar ungefär som det vanliga biff, kyckling, räkor o.s.v fast det är vegetariskt. Mamma köpte presentkort till oss där så vi passade på att använda det nu när det var lite speciellt tillfälle. :)
 
Sen sprang vi runt lite till tills det blev dags för födelsedagsbio. Vi tänkte se på Brave men den gick bara på svenska så vi såg "To Rome with love" istället. Den var rätt kul och hade några djupare ämnen man kunde diskutera kring. Det är alltid intressant när man inte ens är på det klara med om några av karaktärerna existerar eller inte. Jag tyckte den var rätt bra. Andra som sett mer Woody Allen film tycker inte det är bland hans bästa. Kanske inte, har inte direkt så mycket att jämföra med faktiskt. Har bara sett en film med honom tidigare och den kommer jag knappt ihåg. Nått om ett barn och en prostituerad. Får väll se till att kolla på några fler.
 
Så här i efterhand skule vi nog gått och lagt oss vid tio när vi kom hem. Men det gjorde vi inte. Vilket gjorde att fredagen och bokmässan blev ganska tröttis dag. Men det får jag skriva mer om i nästa inlägg för annars kommer folk klaga på längden... XD
 
 
 
 

Fix you

Kategori: Allmänt

Ibland har man bara sånna där dagar. Där allting går fel liksom. Igår kändes som en sån där dag. Utbildningen jag vill läsa går inte på vårtermiinen så jag kan inte söka den (rimligen), enligt chefen verkar det inte heller som att företaget som tar över arbetsplatsen kommer erbjuda timvikarna fortsatt. Det skapar lite ångest och panik över hur jag ska lösa vårterminen och sommaren. Jag skulle kunna läsa till undersköterska, men kommunnissarna är svåra att få tag på, plus att de i Svalöv bara godkänner att man läser den i Ängelholm, fast Lanskrona vore mycket lämpligare eftersom det är närmare att ta sig. Även om den är på distans så är det lättare eftersom man fortfarande måste gå på vissa möten med sin andledare och grejs. Sen så vill jag egentligen inte läsa, jag vill ju jobba. Men ska höra med min chef om jag kan få vara kvar till mars i alla fall. Sen igår blev inte allt bättre av att jag lyckades spilla ut grädde i hela kylen. Inte så lyckat vill jag påstå. Dagen blev lite bättre på kvällen. Gick och tränade.
 
Tänkte träna på morgonen, men jag orkade verkligen inte. Tänkte att jag ska sätta mig och bara läsa en timme. Det var längesedan jag gjorde det. Bara läste. Och efter det ska jag läsa lite till, fast facklittatur. Har en del artiklar på datorn som jag vill ta mig igenom. Så jag hoppas att dagen blir bättre än gårdagen.

Allt möjligt

Kategori: Allmänt

Oftast får jag damp över viktiga saker, typ politiska grejer. Men igår fick jag riktig damp över nått totalt oväsentligt. En modevetare satt och sa i tv att pastell är inne i höst. VAR FUCKING DÅ?? HALLÅ! HAR DU VARIT INNE I EN BUTIK SEN AUGUSTI?? Färgerna går i svart, vitt och LÖV, dvs grönt, rött, gul, orange och brunt. Sen verkar det gå en del royal blå. Men pastell?? Okej, kanske i de stora modehusen, what the hell do I know?? Men det är ju inget som vi vanliga dödliga märker av. Damp attack. Sen har jag märkt att fabelmodet är tillbaka när det gäller smycken. Och att det är mycket bronsnyanser. Känns som en liten sak att dampa över, men hur svårt kan det vara? Det är ju samma färger VARJE ÅR! eller ja nästan..

Det här med mödravård ...

Kategori: Politik

Det får ju faktiskt finnas gränser för vad politiker får hitta på. Den avdelningen som nyförlossade kvinnor kan stanna på för att få hjälp och stöd den första tiden efter förlossningen ska tas bort i Malmö. Det innebär att kvinnorna ska slussas till Lund. I praktiken innebär detta, till följd av besparingskrav, att kvinnorna kan komma att åka hem redan efter sex timmar. Förespråkarna hävdar att det .. jag citatar "antagligen finns plats för alla i Lund" och att det är ytterst ovanligt att kvinnor tillåts åka efter sex timmar, bara 1/3 del kan rekommenderas att göra detta. Men varför då lägga ner enheten, eftersom det UPPENBARLIGEN finns ett behov. Vidare finner jag det skrämmande att det nog finns plats, eftersom det inte framgår någonstanns att det finns planer på att utöka antalet platser i Lund när avdelningen i Malmö läggs ner... De kvinnor som åker hem måste åka in på kontroller dagligen första tiden och då undrar jag om det inte är mindre psykiskt och fysiskt påfrestande efter en förlossning att få stanna på en avdelning där man kan larma efter hjälp och där det finns kompetent personal som kan läsa av att allt står rätt till fysiskt och psykiskt med både den nyblivna mamman och barnet.
 
Då kommer vi till frågan om besparingar innom sektorn. Besparingarna har redan gjort så att passientsäkerheten är bristande och man utreder redan om dödsfall kan ha osakats pågrund av detta. Det är helt sjukt. Det blir ju inte bättre av att chefen för SUS är ekonom i grunden och sagt att han inte bryr sig om passientsäkerheten i media. Vilket är helt sjukt att säga, eftersom det faktiskt ytterst är hans ansvar. Det kan han aldrig frånsäga sig som chef på SUS. Sen är hela grejen med en liberal ekonomisk modell att det är just precis det - en modell. Den tar inte hänsyn till saker som mänskliga värden och politiska beslut, till exempel allas rätt till SÄKER vård. Därför är det ytterst märkligt att man tillåter vården att bedrivas som företag över lag.

<3

Kategori: Allmänt

Ändrade min status igår på facebook till i en relation. Borde gjort det tidigare kanske, men det är sådant jag inte tänker på. En söt kompis som var över tog foto när jag och Smulan tillsammans tryckte på spara knappen XD Det känns som att jag äntligen fått boyfriend jackpot. Igår när söt kompis åkt hem efter en kopp té så behövde jag prata av mig. Har känt mig lite lagom .. irriterad ... tror jag är ett bra ord, i några dagar. Men har haft svårt att klura ut varför eftersom det varit så abstrakt. Ville prata om det för att då kanske vi kommer fram till något tillsammans. Då säger mi fina naturvetare att han har en teori. Och teorin går ut på att jag egentligen aldrig är ledig. De dagar jag jobbar så jobbar jag ju, och de dagar jag inte jobbar gör jag "mycket av det obetalda arbetet i hemmet" Redan där blev jag nykär. Det stämmer väll, men det är för att jag tänker att han jobbar 100 % och det gör inte jag, å jag gör hushållsarbete för att underlätta vårt samliv så vi har tid tillsammans på kvällen. Men han tyckte jag skulle lägga mer tid på mig själv. Det kan ju vara därför. Därav inte sagt att han aldrig gör någonting, för då HADE jag vetat varför jag var irriterad ^^
 
Så nu ska jag försöka lägga mer tid på mig själv. Och vad gör Sophia då på sin lediga dag. Åker hem till sin mor och städar ... XD Nej men seriöst. Är ju inte här så ofta längre. Mest för att byta kläder eller dumpa av något. Vilket resulterat i att här är en del tvätt. Och grejer på glvet etersom mamma och snickare fixade mina garderber.
Men nu är det i alla fall roligt. Sorterar/ut kläder och prylar. Det är ju lika bra att bli av med så mycket skit som möjligt, men tydligen sorterade jag ut det mesta när jag skulle flytta ihop med mitt x, för det enda jag hittar är rena kläder, smutsiga kläder och ramar XD
 
Funderar lite på det här med när man räknas som att man bor hos någon. När man adressändrat? När man är där hela tiden? I mitt fall så har jag en hylla hos Smulan, eftersom den endå var nedmonterad och inte fick plats hos mig och Smul behövde en rumsavdelare. Det känns som att man flyttat när man äger 250 % av allting i badrummet, har en klädlåda och en möbel stående där XD Så det kanske är lika bra att packa ner alla grejer istället för att sortera dem XD  

Kärlek

Kategori: Allmänt

Även om jag egentligen inte har råd, så får man väll drömma om ett par skor som ser så där härligt dominanta ut.
 
Läste, på tal om dominans, en väldigt bra SM artikel av Staci Newmahr som heter Becoming a sadomasochist; Integrating self and other in etnographic analysis. Hon diskuterar frågor kring representation, epistemologi och forskarjaget på ett väldigt intressant sätt. Ho var en del av sin forskning, eftersom hon befann sig i fältet och sedan "gav sig hän" och utövade SM. Sen undersökte hon sina egna reaktioner och relationer i förhållande till andras, där hon menar att hon fick en djupare förståelse för fältet genom integration, där relatonerna blir viktiga, eftersom det oftare är det som drar människor till raktiken från början än praktiken i sig. Jag tänker dock att det också kan bero på vilka som väljer att söka sig till gruppaktiviteter och vilka som håller sig hemma.

Fix it

Kategori: Allmänt

Jag har funderat en del över det här med trasighet. Vissa saker går ju väldigt lätt att laga. Med sekundlim eller silvertejp. Men det finns annat som är svårare att laga. Som brustna hjärtan, bitterhet och en total känsla av meningslöshet. Frustration över livssituationen, meningen med livet, universum och allting. Jag har bestämt mig för att det ibland kan vara bra att låta hjärnan ockuperas av vardagliga ting för att man inte ska bli knäpp av allt som gör en trasig och förvirrad. För egentligen tror jag att det är de vardagliga sakerna som spelar roll. Detta eftersom det är saker som kan tyckas små som oftast är nära och de saker vi lever och får erfarenheter av. Sen är ett viss mått av bittterhet ofta inblandat i detta. Som Fas3, utförsäkringar, borglig nedskäringspolitik och män som tror att sex med folk som sover är okej fast vi har en samtyckeslagstiftning och så vidare. Även om dessa saker bygger på beslut och åsikter som långt borta för många av oss, är de nära och högst verkliga i sina konsekvenser, till sillnad frå brustna järtan som läker och svaret på de stora frågorna som vi ändå aldrig kommer få. Så hur botar man den bitterhet och känsla utav avsaknad av makt som inte går att fixa med sekundlim och silvertejp?
 
Man försöker fixa det där man befinner sig. Prata med folk, aktivera sig. Organisera sig. Protestera. Läsa på. För det hjälper inte alltid att förlora sig själv i bitterhet och hat mot mänsklighete, . Även om det kaske ibland kan kännas som den lättaste utvägen. Men det ändrar ingenting. Så organisera på!   
  

Full rulle

Kategori: Allmänt

Det rullar på kan man säga. Varit tre rundor hos tandläkaren. Näst sista gången fick jag lokal antibiotika och sist jag var där såg det bra ut. Det är skönt att slippa gå på värktabletter. Har jobbat, tränat och vardagen har kommit och gått. I helgen åkte jag och Smulan upp till Göteborg. Det var väldigt trevligt att träffa familjen men kunde varit roligare omständigheter (begravning). Systern och jag bondade rätt bra, hoppas jag i alla fall, och äldsta brorsdotten. Helt underbart med barn <3 Speciellt hon är underbar, vi har väldigt många gemensamma intressen XD Säger väll mer om mitt barnasinne än om barnet kanske .. ^^ På lördagen åt vi lunch med mamman på stan, kikade runt och jag fick handlat lite på LUSH. Köpte "You been mangoed" badolja, "The comforter" bubbelbit och ett torrschampo "Soak and float" ´Smulan ville kasta sig i ett bad med mig så fort vi kom hem, men jag var för trött för att orka. Vi får spara det tills en annan kväll ^^ När jag handlade fick jag med en badbomb, "Space girl" gratis. Det var en rolig överaskning, för det stod ingenstanns i affären att man fick det om man handlade, eller handlade för en viss summa.
Efter den långa resan hem slängde jag in min expedit hylla i bilen, eftersom jag inte har plats för den hos mamma och Smulan och jag kom fram till att vi kan behöva den hos honom som rumsavdelare när vi möblerat om. Den var redan isärplockad så det var inte så mycket jobb med att få ner den. Efter jobb åkte jag till Smulan och skulle säta ihop den, insåg att det fattades hyllor och var tvungen att åka hem till mamma igen och hämta dem. Tur att man hade sällskap i bilen i alla fall... Fick ihop hyllan helt själv och sen gick jag och tränade med mitt bilsällskap. Det var najs! Skulle tränat nu idag men jag orkar verkligen inte. Ska åka in till stan och träffa en kompöis istället.
 

Det här med vård

Kategori: Allmänt

Jag är så fruktanvärt trött på att min kropp alltid ska krongla med något. I fredags drog jag ut en kindtand som jag haft problem med i många år och som i juni sprack. Den sprack på ett sätt som gjorde att det inte var lönt att laga den. de drog ut den snabbt och lätt. Det var inget var eller så under så tandläkaren menade på att jag skulle slippa smärtor. Jaja... Från och med lördag har jag inte haft annat än megaont och som resultat av det fått huvudvärk. Jag åkte in till capio där jag är skriven, eftersom tanden är borta, det är inget var och inte inflammerat. det som gör ont är spänningarna i läkningsprocessen. Annars hade det bultat och känns annorlunda. Antagligen bultat och varit mer svullet. Så jag vill ha något, typ citadon. Tror du läkaren vill ge mig nått. Nej. Jag tjatar till mig två tabletter och han tycker att jag sa ringa jourtandlkarna, vilket hans kollega tycker är väldigt roligt eftersom de typ knappt går att få tag på under vardagar, ännu mindre en söndag. så jag går hem med två tabletter och ringer folktandvården på morgonen. Får en tid av en trevlig receptionist och hoppas som in i helvete att de vill ge mig nått när de kollat och klämt.
Det så så himmla typiskt att alltid när jag är ledig får jag menssmärtor, annan konstig magvärk, migrän eller nått annat skit. Nu jobbar jag imorgon halva dagen och efter det är jag ledig till söndag. Nu ska jag faan se till att må bra och ta det lugnt. Jag hade ju planerat in en hel del träing, men det lär ju inte bli av nu..