thedenoflilith.blogg.se

Min blogg om allt som intresserar mig.

Alter Egon

Kategori: Allmänt

Läste någonstanns att människor som ofta lägger upp bilder på vad de äter/lagar med stor sannolikhet också är de människor som lider av ätstörningar. Handlar väll om kontroll I guess. Eftersom jag inte lägger upp bilder vad jag äter särskillt ofta så tänker jag att I'm cool on the subject. Gjorde chokladbollar på kesella igår som jag dumpade över på mamma när jag hämtade bilen. Tillsammans med lite annat smått och gått inför mors dag. Tänkte dela av mig med receptet eftersom jag tycker det är bra. Iof brukar jag blanda lite som jag vill, så måtta som ni vill. Det jag tycker är gott är att de känns inte lika feta och söta i smaken och att de blir mer kompakta, så man kan äta typ tre och vara nöjd. Och då är jag väldigt glad i nom nom.
 
1 dl kesella
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 krm salt
3 dl havregryn
2 msk mjölk
 
Som vanligt är det bara att blanda allting. Om ni vill lära av andras misstag. Använd inte kesella med smak. Det smakar jättemegaäckligt. Verkligen. Och vill man göra det ännu nyttigare funkar Stevia alldeles utmärkt istället för vanligt strösocker.
 
Fick frågan igår igen hur många timmar mina dygn har. Vissa dagar orkar jag inget över huvud taget och känner att man borde var nöjd med livet där man är och inte kräva så mycket. Att man typ bara ska läsa klart till undersköterska, jobba med det resten av sitt yrkesliv och klämma ut 2,6 barn. Sen vissa dagar vaknar jag och tänker faan i helvete heller. Sambo säger att det är för att jag är målinriktad och driven. Så jag funderar på om den är riktigt sköna coola bruden kanske heter Egon Alter. Det måste vara sambos ordvits göteborska som spelar in. Jag tänker mig att Egon är en sån där brud som alla tycker är häftig och ser upp till. Kanske till och med lite vill vara. En sån där som vet vad hon vill och får det hon vill ha. En kvinna som kör över folk när det behövs men som endå är sympatisk. Av någon anledning tänker jag på Lill Babs i lyxfodral ...  
 
 
 
 
Morsdagpresenter till min mamma

Mycket på G

Kategori: Allmänt

Just nu är det väldigt mycket som händer. Full rulle och hela tiden. Återigen funderar jag på hur många timmar mina dygn brukar ha i snitt. Igår förberedde jag ett pass i feministiskt självförsvar för tjejjouren i Lund. det blev ett väldigt bra pass måste jag säga. Skrev det från grunden och utgick från statistik kring tjejers ohälsa i kommunen. Hittade också statistik kring vart kvinnor vänder sig - och inte vänder sig, varför och hur nöjda de varit med den hjälp de fick. Så försökte vara lite peppande och mena på att de faktiskt gör skillnad för de kvinnor som vänder sig till dem. Det kändes som att det blev bra, eftersom de verkade nöjda med att få ha tagit del av det jag berättade.
 
Annars igår försökte jag plugga lite inför proven nästa vecka. Skrev rent mina anteckningar från ett kapitel, sen orkade jag liksom inte mer riktigt. Vet inte vart dagen tog vägen. Blev så trött i huvudet att jag var tvungen att lägga mig och vila i en halvtimme. Så det blir till att fortsätta plugga på hälsopedagogiken idag. Ska försöka bli klar med det hela till tolv, eftersom jag behöver redigera mina anteckningar också. Förutom att skriva fick jag lite läst också, samt gjorde nyttigare chokladbollar. De blev inte så goda dock, eftersom kesella hallon inte riktigt gjorde sig bra med kakao. Annars brukar hallon och choklad fungera tillsammans.
 
Får se om jag hinner sitta ute något idag. Hade varit skönt nu när det regnat båda dagar jag har varit ledig.
  

Avkoppling

Kategori: Allmänt

Har haft ett awsome avslut på min vecka. Verkligen helt underbart. Blev godkänd på min validering och fick väldigt fint omdöme av min handledare på praktikplatsen. Så nu kan jag kryssa av det. Plus att jag fick ett mail om att jag var godkänd på båda salsproven. Nu väntar jag bara svar om min komplettering. Sen är jag helt klar med vård - och omsorgsarbete 1. Nu är det att köra igång fullt ös med Hälsopedagogiken. Sitter och försöker göra klart näst sista uppgiften i hemtentan. Sen är det en muntlig och en salstenta med. Blööööö. Vi firade framgångarna i alla fall, för det måste man få göra, med pizza. Pizza och Bones. Vi har sett klart sjätte säsongen.
 
Lördagen var stört varm. Så det blev att gå runt i stan med sambo, handla nya solglasögon och lite andra roliga grejer och käka glass. En systeryster anslöt sig senare och vi gjorde en mini picknic på uteplatsen med baguetter, fruktsallad och päronjuice. Kan säga att det var så varmt att jag blev lite röd om axlar och knäveck trotts att jag smörjde in mig! Vi tröttnade på värmen och stack till Emporia. Kanske inte det smartaste draget mitt i ESC men det var faktiskt inte så mycket folk som vi trodde att det skulle vara. Sprang runt och tittade på lite allt möjligt och sen avslutade vi kvällen på MAX. Mycket trevlig dag.
 
Jag och Smulan kom hem lagom till ESC, vilket inte kändes särskilt imponerande. Lyssnade lite i bakgrunden medan vi gjorde annat. Generellt tyckte jag att de nordiska länderna var väldigt bra, tillsammans med Ukraina. Men det kanske är nått musikkulturellt att jag förstår mig på den skiten. Rumänien fattar jag verkligen inte varför alla tycker om. Jag gillar inte hela spela på Dracula grejen. Dracula hade ALDRIG haft på sig så oerhört fula scenkläder. Och definitivt inte haft ett kors runt halsen. Men men. Representationen av vår nation tyckte jag inte var särskilt rolig heller, även om jag är glad att Carola inte fick tre sångnummer.
 
 
 
 
 
  

Helgmys

Kategori: Allmänt

Nu är vardagen igång igen på riktigt efter helgen. Den kickstartade med förmiddagsjobb igår. Eller ja, det var meningen att jag skulle arbeta 7.30 - 13. Men det blev till 15.15. Inte alltför ovanligt att sådannt sker. ^^ Idag skulle jag ha en mjukstart tills jag ska till min valideringsarbetsplats vid 12. Men tji fick jag. Var tvungen att åka tillbaka till jobb, eftersom jag råkat få med mig grejer från jobb som jag inte skulle. Det är inte alltför ovanligt att nycklar, larmtelefoner eller vårdtagarnas ID kort råkar följa med personalen istället för att lämnas på avdelningarna. Men det betyder inte att man känner sig mindre korkad... Har haft lite tid på mig ialla fall att plugga inför provet imorgon. Biologi är verkligen inte min starka sida. Speciellt när man ska komma ihåg HELA kroppens åldrande. Men jag tror det kommer gå helt okej. Har fått saker förklarade för mig igår av sambo vilket förhoppningsvis underlättar min förmåga att dra paralleller mellan olika saker.
 
Skönt att min helg varit (relativt) lugn så att jag orkar med. Jag och sambo åkte upp till Göteborg för att hälsa på hans familj. Det var väldigt trevligt. Första kvällen spenderades hos hans bror, frun och deras underbara barn. Det är fruktansvärt kul att leka med dem och läsa för dem. Vi vuxna spelade spel också. Ett robotspel som var väldigt kul när man väl hängde med på allt man skulle ha koll på XD Lördagen spenderades med sambo, hans syster, storebror, frun, barnen, hans mamma och sambos lillebror på Liseberg. Senast jag var där tyckte jag inte det var värdens roligaste, även om jag hade trevligt sällskap. Den här gången var det stört roligt. Mycket av det var naturligtvis barnens entusiasm (och de äldres XD) men också för att de byggt om mycket. De har ett kaninland med karuseller för yngre barn där allt går i steam punk stil. Totaly awsome! Sen var det inte särskillt mycket folk och vi hade tur med vädret. Sambo är väldigt bra på att vinna saker. Ha vann en flickvän till min Pascal och hjälpte mig vinna en kartong med Ahlgrens bilar samt fem ploppkakor. Vi delade upp det vi vann mellan oss så jag och sambo fick oss en centerrulle också som vi käkade på bussresan hem. 
 
Efter Liseberg åkte vi hem till sambos pappa, fru och barn på den sidan och spenderade natten där. Det var också väldigt trevligt att träffa dem alla igen och man längtar redan tillbaka.