thedenoflilith.blogg.se

Min blogg om allt som intresserar mig.

Blow me one last kiss <3

Kategori: Allmänt

Sitter och lyssnar på Pink. Det är ett värdigt avslut på ett 12 timmars arbetspass. Jag hade över 100 timmar på ordinarie schema. Undrar vad jag får i lön nästa månad nu ... Kan nog spara lite till dagsturen till Göteborg och resan till London i höst :) Det är det man får tänka på när MASen springer efter en och kollar precis allt man gör. Och seriöst, en del av kritiken är så jävla konstig att man tänker att de borde försöka göra det själva liksom. Sen uttalar de sig om saker man inte har kontroll över eller saker de inte ens har befogenhet över. Typ att hon kommenterade min kollegas rökpauser. Så många är de faktiskt inte. Och dessutom är det beslutat att rökarna får gå ut då och då och ta fem minuter paus istället för en sammanhållen 30 minuters. Och jag menar, det finns inget som säger att vi måste ta 30 minuter sammanhållen rast faktiskt :S Jag vet folk som tar två 15.
 
Aja, nu är vi av med Masen för i år i alla fall.
 
Nu ska jag gå och sova ...
p.s till alla wiccaner där ute, have a nice spirital full moon!!! :) and MM

Bara för att

Kategori: Allmänt

Jag skrev att det aldrig funkar att logga in så funkade det nu. Awsome. Även om man tycker att det borde vara en självklarhet. Har pratat med chefen idag och nu ser mitt schema väldigt roligt ut. Jobbade till nio idag. Börjar 8 imorgon och jobbar till ... nio. Sen börjar jag klockan 7 på onsdag. Optimalt? No way in hell, men någon måste jobba. Och man blir ju glad att folk säger till chefen att ringa mig först, eller att kollegor säger till en att ta fejkade turer innan någon annan gör det. Är ledig på torsdag i alla fall. På fredag blir det också jobba extra. Hon sa 7 -16 men det är en väldigt konstig tur. Hon måste mena två :S Annars är vi onormalt mycket folk :S Tänker i alla fall vara ledig som jag ska lördag, söndag och måndag. För jag har planer. Plus att jag ska försöka vila upp mig.
 
Är skönt att jobba dock. Är så trevligt för de blir så glada när de ser mig. Har blivit kallad husmor i flera dagar nu eftersom jag oftast står i köket ^^ "Det endaste som fattas är en trevlig karl till dig" Och sen blir man kramad på och för höra att livet inte är lätt men att man får vara tacksam för vad man får. Det är också trevligt att dagligen få höra att det är trevligt att man finns till hands och att de tycker om att bara få vara med en ibland. Underbara jobb <3 Skulle faktiskt inte vilja göra nått annat. Det är tråkigt med dödsfall dock, men det är en del av jobb. De blir ju inte yngre och de blir inte friskare. Det vi ska göra är att se till att deras sista tid, om det är en vecka eller år, blir så bra som möjligt. Det jobbiga med dödsfall är inte döden i sig. Ofta kan jag snarare tycka att döden är en befrielse. Speciellt om det kan finnas ångest eller smärta inblandad. Det som är jobbigt är att möta de som blir lämnade kvar, även de som bor på särskillda boenden. De kan ju berätta om sina respektives bortgång, det tomrum och den saknad som uppstår.
 
Själv har jag inte haft någon nära som gått bort, men jag kan förstå smärtan i folks ögon, för människor kan lämna oss på olika sätt. Vissa går bort, andra lämnar oss av olika skäl. Och oavsett känns det som att det i tomrummet oftast skapas en bitterhet över att bli lämnad ensam. Man skulle fått mer tid tillsammans. Jag tror att en del av hemligheten är att det är okej att vara ledsen och arg. För även om man att vet att det var skönt för en person att dö av olika anledningar, eller att det kanske är det bästa att lämna/ bli lämnad, så tycker jag att det är helt ok att vara fly förbannad. Att gråta. För den smärtan gör också att vi tvingas hantera känslor av besvikelse, suck it up och gå vidare.

Radio Gaga

Kategori: Allmänt

Är pissed för jag skrev ett jättelångt inlägg och sen försvann allt. På detta funkar ALDRIG mitt lösenord när jag ska logga in så jag får skicka efter ett nytt VARENDA gång. Funderar seriöst på att byta sajt, för det är igen normal människa som orkar hålla på så här. Får snart en riktig dampattack. Har lyckats att inte misshandla sönder någonting dock. Eller skrika. Duktiga mig.
 
Har jobbat så fruktansvärt mycket den senaste tiden. idag blir min sjätte dag i rad. Innan det var jag ledig en dag och innan det jobbade jag fem. Är helt död. Jobbar två dagar till och sen är jag ledig. Kanske. Skulle haft 5 dagar sammanhängande ledighet och chefen sa till mig att jag inte får ta mer jobb där. Alla är sjuka och går i i väggen och hon vill ha en sommarvikarie som orkar till september. Tror faan jag det. Sa till henne att jag förstår men att det är ju svårt när folk är sjuka så mycket. Tror ni inte hon kom igår och ville att jag skulle jobba fredag. Så mycket för min ledighet. . . Men jag är ung, så jag orkar. Tror jag. Får se idag hur det blir.
 
Eftersom jag är mycket på jobb lyssnar jag mycket på radio. För några dagar sedan var det ett jättebra program på P3 där en kvinnlig programledare dampade loss på att Johnny Depp får creed när han ör otrogen och Kristen Stewart måste skriva typ brev till alla tidningar. Det är som att alla tänker att det är normalt att män inom musik och film industrin är otrogna. Jag fattar inte grejen heller, det är ju en privatsak, så arför ska folk lägga sig i? Jag kan ju tycka att otrohet är dumt och dåligt om man har tagit beslut på att vara monogama, men att hålla på att kalla folk för dåliga och hata är ju bara konstigt. Dels för att det bara är de inblandande som vet omständigheterna och 2, för att jag tycker det är en konstig syn att personen per automatik måste göra bot flera gånger om bara för att det är en kändis. Programledaren sa sjukt intressanta saker i alla fall, och  det var nog en av de få gånger jag inte bytat kanal för att de börjat prata.
 
På tal om kritik så läste jag för övrigt en jätteintressant artikel igår. Det är en kritik av boken "The body in pain" där författararen till atikeln diskuterar att man inte kan ha en syn på smärta som något som människor vill undvika till varje pris eftersom det inte stämmer överens med människors erfarenheter genom livet. Hon tar upp saker som barnafödande, djupmassage, stretching och träning som exempel. Jag kan vidare tänka på skönhetsingrepp och massa andra saker som människor mer eller mindre friviligt utsätter sig för som orsaker smärta. Som massagestolen på jobb. Och att trycka på blåmärken. Artikeln handlar egentligen om S&M relationer men har intressanta diskussioner kring smärta som socialt och fysiskt fenomen. Sen har hon en intressant utläggning om problematiken kring Safe Sane Consensual och varför man börjat använda RACK, risk aware consensual kink. Önskar att jag hade hittat artikeln när jag skrev min kandidatuppsats. :( Antar att användandet av SSC eller RACK bygger på om man vill bli normaliserad eller inte. Det intressanta om syftet är att man vill bli det är vad som händer med utövarna och praktiken när det sker. Läste en intressant artikel om det för ett tag sedan... Får se om jag kan hitta den sen, för det var ett intressant ämne.  
  

Så trött

Kategori: Allmänt

Blir så trött på att det alltid är något som ska jävlas i ens liv. Idag när jag kom hem hade jag fått en påminnelsefaktura. På varor jag inte fått. Inte har jag fått den första fakturan heller. Först trodde jag att det var en gammal faktura som jag vet att jag betalat men när jag kollade närmare på det hela så har jag ju inte fått grejerna ens.
 
Att man aldrig får komma hem och bara ta det lugnt. Alltid är det något. Dessutom har jag en sån där lång arbetsdag imorgon. 8 till 21. Och sen jobbar jag 8 på fredag >.< Efter jobb på fredag blir det festival med vänner :) Det blir kul om jag orkar hålla mig vaken ^^
 
Mamma har haft en lika rolig dag. Hon fick tillbaka bilen i förrgår. Och vad hände igår. Batteriet dog på vägen. Så försäljningschefen och teknikern fick komma och mecka lite till. Det är ju inte klokt vilken värld man lever i.

Mutanter

Kategori: Allmänt

Har inte skrivit på några dagar. har haft för mycket att göra. Ska spela Mutant med en kompis, så jag träffade spelledaren i onsdags. Jag har träffat honom några gånger förut och nu skulle han ha spelkväll. Smallworld!! Det var skitkul. Jag har ju spelat spelet innan, men är lite osäker på reglerna eftersom det nu var ett tag sedan. han var sjukt pedagogisk så jag har kommit fram till att han blir en bra spelledare :) 
 
I fredags så träffade jag honom igen. Jag måste ju ha en karaktär om jag ska kunna spela ^^ Har aldrig skapat en karaktär förr. Blev glad över att ha ntyckte att jag tänkte strategiskt kring yrke utefter vad jag rullat i förmågor och att jag funderade i de som man har som tillval efter yrke och naturliga förmågor. Tror att jag har en ganska awsome karakrär. Rullade i alla fall många sexor :P Måste få tummen ur och köpa egna tärningar också. ^^ Det blev satan sent i alla fall. Vi gick inte och la oss förrens fyra på morgonen. Tack och lov skulle jag inte börja jobba förrens två så jag fick sova sex timmar i alla fall innan jag tog bussen till jobb. Kom hem först nio. Kollektivtrafiken går ju sådär roligt på helger ... sen började jag sju idag... Är helt slut i huvudet.   
 
 
 

Hämnd, söt och vacker

Kategori: Hämnd

Ni minns dåren från igår. Fatta att jag var förvånad när bilen står parkerad en bit frå jobb där jag brukar parkera. Jag vet att det är den bilen för jag minns början på reg nr. Funderar över hur jag bäst ska hämnas. Funderar på att skära sönder däcken, men tänker att det finns mer subtila sätt att jävlas på, som också är rätt roliga - för mig.
Med tanke på hur människan kör bil är det inte särskillt förvånadsvärt att människan inte heller kan parkera. Bilen står väldigt snett och utan raka hjul. Bad misstake! Jag parker min bil i rutan brevid. Rakt, men närmare den bilen än mitten. Det gör att bilen inte kommer komma ut... och människan kan inte göra något eftersom jag faktiskt parkerat korrekt. hehehe... hehe. När jag slutade stod bilen kvar .. och jag hade en arg lapp på min vindrutetorkare. Det stod. "Parkera så den andra bilen kommer ut nästa gång!! Jag skulle handla på min rast och pga din usla parkering kan inte göra det när jag har rast!!" HAHAHAHAHAHAHA. Score. Jag skrev en lapp tillbaka. Jag skrev "Det är inte jag som står snett utan raka hjul. P.S Du ska inte snacka, minns du mig? Som du tutade och blinkade på igår så jag fick välja mellan att få dig i röven i 140 eller köra in i en lastbil? Lär dig parkera och lär dig köra bil!"
 
Är så jävla nöjd. Världen är liten.
 

Ärligt

Kategori: Allmänt

Vet inte vad jag ska klaga över idag. Om jag ska klaga på idioter i trafiken eller på människor som tycker det är värre med fulla tjejer än killar. För det är tydligen mer nedvärderande för tjejer att supa sig fulla än för killar. Kvinnor som gör det har ingen respekt för sig själva. Själv kan jag tycka att människor som super för att bli stupfulla, däcka och spy samt gör det on a regular basis inte har någon självrespekt oavsett kön. Eller om man vet vart gränsen går och endå blir odrägligt full.
 
Och när det gäller odrägliga människor hade jag en nära döde upplevelse igen. Vissa människor bör inte ha körkort. det är faktiskt 110 på motorvägen. Om omständigheterna är så att man kan köra i 110. Även i vänsterfilen. Det följer jag ju inte själv alltid. Om det är fritt och fin rak väg så varsegod och gasa. (Tycker jag) Men när det är påfarter, mycket trafik osv får man faktiskt ha koll och visa respekt. Det fattar aldrig portbilarna och statsjeeparna. Idag körde jag om en långtradare med släp. Jag brukar alltid kolla och om något närmar sig snabbt så byter jag inte till vänster förrens det är helt fritt. Det var det idag. När jag börjat köra om kommer en svart fucking bulldozer till jeep apasnabbt. Det slutar i att jag ligger i 140, med jeepen i häcken. Och de fortsätter gasa. Och blinkar. Och tutar. HALLÅ!! Jag har en långtradare till höger!! Slutar med at tjag får välja mellan att kanske krocka med en lastbil eller få en jeep i röven i 140. Inget av det var särskillt tilltalande. Lyckades köra in mellan lastbilen och bilen framför den. Vilket var jävligt riskigt. I know, för jag brukar vara bilen till höger som folk gör riskiga inkörningar framför. Folk kan inte ens blinka.
 
Jag hade önskat att polisen satte kameror på bilar i smyg och anställer folk att titta på dem. Så kan de ta alla idioter. Höga böter. Hade kanske löst frågan om arbetslöshet. Vi hade nog behövt anställa rätt många folk :P
 
Annars har det inte hänt så mycket. Har varit på jobb. Sen jag kom hem har jag läst ut Shannaras talismaner och tagit en dusch. Blööö. Borde gå och lägga mig. Imorgon ska jag jobba tidigt. Blööö
 
 
Aja. Nu ska jag sluta klaga och skriva något kul. SPELKVÄLL imorgon. YEY!
 
 
 

Karneval

Kategori: Allmänt

Har helt glömt att rapportera från Landskronakarnevalen ^^ Jag orkade egentligen inte åka i fredags, men min mamma ville se Panetoz. Då var det ju bara att hänga på. Tog lite tid att komma på vad man skulle ha på sig. Blev detta till slut. Dvs det jag redan hade på mig XD
 
 
Panetoz var rätt bra live faktiskt. de skojade med publiken en massa och hade ganska mycket självdistans till att publiken typ bara ville höra "dansa pausa" Jag tänker, visst att det är den mest kända låten, men det kan ju vara kul att höra annat de har gjort med. Tycker synd om band, måste vara jobbigt när alla vill höra en enda låt.
 
Panetoz. Suddigt jag vet. Men det var enda bilden med ALLA på som blev bra.
 
 

The most funny thing

Kategori: Politik

Har jobbat idag. 7,5 timmar. Det är rätt skönt att jobba morgon när det är helg, för det är ingen stress kring saker och ting. Hann till och med sitta och titta på tv med brukarna. De tittade på ett program som behandlade tvångstankar. En av kvinnorna i programmet, en afroamerikansk ung kvinna, hade tvångstankar kring att bli så ljus som möjligt. Hon smörjde in sig i blekningskräm för kroppen cirka fyra gånger per dag. Upp till 20 de dagar hon var stressad. Att stress ökar tvångsbeteende är ju inget nytt. Det jag reagerade på var den här blekningskrämen. Man gör alltså hudlotion som ska göra mörkhyade människor ljusa för att det fint. Nu kan man ju hävda att det inte är så mycket annorlunda från att "vi" smörjer in oss i brun utan sol. På ett sätt håller jag med. Det handlar om att företag tjänar pengar på att människor är missnöjda med sina kroppar, eller ja, att kvinnor är det. Jag har då aldrig sett en brun utan sol reklam med karlar i... just saying! Skillnaden är att krämen som ska göra svarta människor vita är direkt skadlig för hälsan, då den bland annat innehåller kvicksilver. Thats right ppl! Jag förstår inte grejen. Det finns även en blekningskräm som säljs i asien för att kvinnor ska bleka blygläpparna. MEN HALLÅ!!?? Kan inte företagen låta kvinnors kroppar, fittor och anus vara ifred?
 
Förutom att historien berättar om männens naturrätt att definiera hur våra kroppar ska se ut, och det störda i att företagen tjänar pengar på att människor strävar efter störda ideal, berättar tv programmet en kolonial och i högsta grad levande imperialistisk historia. Det vita och västerländska blir det åtråvärda, vackra, estetiska och sofistikerade. Det ofrånkommligt rätta. Det är nästan som en naturlag. Lika ofrånkomlig som mellanstadiets undervisning kring industriella reolutionens utveckling i väst istället för öst. För att vi är störst, bäst och uppenbarligen, med blekningskrämen i åtanke, vackrast.   
 
Jag hade tänkt täna idag. Men jag tror att jag låter bli.
 

Hemma

Kategori: Allmänt

Är äntligen hemma igen. Det är rätt skönt faktiskt. Även om jag älskar Karlstad så blir det så intensivt när man bara är där några dagar. Hemresan gick rätt bra. Vi startade dagen på wermlands museum. Jag gick "Jag Herulen" utställningen. Det tog inte så lång tid, eftersom jag gått den säkerligen tusen gånger förut. Men det var endå härligt att bara gå och ta in alla intryck. Det är så mycket ljud. Vatten som droppar, fotsteg fastklistade som i sand när människorna började bosätta sig. Väggar med kopior av grottmålningar. Hällristningar på golven. Kopior av figurer från medeltida kyrkor som rör sig i takt till medetida domedagsmusik när digerdöden sveper över landet. Borgar som står i lågor och hästar som gnäggar. Ett megastort kvarnhjul som snurrar och gnistar. Min favoritdel som barn är nog ändå båten som står i ett rum, som faktiskt åkt och lotsat trä längst klarälven. Utställningen med kläder och Löfbergs lila utställingen är rätt rolig med. Här nere dricker man bara Zoegas ^^    
 
De hade två nya utställningar som var rätt häftiga också. Nu var det en utställning om tatueringar, där man bland annat fått fram några tryck från 40 -talet med vanliga motiv då. Rätt rolig att se pinupp motiv från den tiden. Sen hade de en utställning med fraktalkonst. Man blev ju helt snurrig av att stirra in i oändligheten ^^ men det fanns en bild som var väldigt häftig. Den hete "matematiker fast i sina egna formler" Titeln var ju lite rolig med.
 
Efter att jag sprungit runt lite där (som för övrigt nu är gratis fram till 25) åkte vi hemmåt. Om någon funderar på att åka norrut så åk inte längst 45:an. Seriöst. Det är konstant vägarbete från söder om Göteborg till Trollhättan. Så vi svängde av mot Uddevalla och körde sedan E6:an. Det går faktiskt fortare även om sträckan blir lite längre. Vi stannade en stund i Uddevalla. Det är rätt fint faktiskt, men antagligen ganska tråkigt att bo. Samma i Stenungssund där vi stannade för att käka pizza. På grund av alla stopp var vi inte hemma förrens klockan elva på kvällen. Men vi åkte iof inte förrens vid halv tre heller.
 
Idag blir det ta det lugnt och inte göra så mycket. Har slängt mina inköp i tvätten. Eller ja, inte mina böcker XD Det vore mycket olyckligt ^^ Men kläderna. Mina sju nya böcker ligger tryggt i min bokhylla. ^^
 
Här är en bild på mig utanför Wermland museum.
 

En snabbis på stan

Kategori: Allmänt

Och nu menar jag inte den kinkiga, roliga, typen av en snabbis på stan. Utan snarare en snabbis som att man bara har två timmar på sig att utforska ett helt centrum. I vanliga fall är det inte ett problem i en stad som karlstad. Men nu har jag inte varit här på några år, vilket gör att man vill gå i lugn och ro och fundera över vad som är ombyggt, nybyggt och vilka butiker som flyttat eller lagt ner. Fanns inte så mycket tid till det. Det "nya" köpcentrumet omgjort. Det gamla duvanhuset finns kvar och det mesta är sig likt. Dock finns inte den härliga new age butiken kvar. Det gör mig lite ledsen. Och den stora bokaffären är flyttad. Igen. Det är ungefär det jag hann fundera över.
 
Hann tyvärr inte förbi Wermland museum. De har en jättefin utsällning som jag varmt kan rekommendera som heter "Jag Herulen" Då får man följa värmlands historia. Utställningen är härlig för det är mycket med ljud, ljus och rörelse. Inte bara saker i montrar. Jag vet inte hur gammal jag var när den den kom. Men jag gick dit väldigt ofta som barn. Det var ju gratis. Jag tog med mina kompisar många gånger också. Hade velat se den igen, men det fanns tydligen ingen tid till det. :(
 
Annars händer inte så mycket idag. Sitter och tittar på svartvita foton på min mamma när hon var liten och på mormor som ung. Det är ganska galet. Finns en bild på mamma som  spädbarn med sin mamma, mormor och gammelmormor. De är ju människor jag var för liten för att komma ihåg innan de gick bort men som jag hört mycket om. Jag har också fått kolla igenom örngott som mormor och min gammelmormor virkat kanter på. Jag ska spara dem som arvegods. Det är otroligt egentligen. Jag vet inte riktigt hur kvinnorna hittade tid till allting. Det fanns ju inte hushållsmaskiner i samma utsträckning som idag. Mamma berättade en gång att hon kommer ihåg att hennes mormor brukade stå och röra tvätten i en stor balja med en "slev" som var formad på ett speciellt vis. Och att man stod med tvål och gnuggade tvätt. Jag vet också att man hyrde frysfack, Varmvatten var det inte alltid man hade heller, eller toalett inomhus. Det tyckte jag var rätt bra i filmen Simon och ekarna. Att man liksom inte bara följer en person utan att man får en bild av hur samhället och den materiella standarden ändras efter andra världskriget.
 
Det är synd att gammalt hantverk försvinner. Jag tror att det finns ett museeum som har traditionellt kvinnliga hantverk bevarade för att man ska kunna se vad kvinor faktiskt sysslat med. Kanske ska kolla upp det. Och kanske erbjuda dem nått av min gammelmormors virkade dubbelöverkast. . . Tydligen finns det fyra stycken, förutom dem som jag redan har hemma ^^

Second Hand

Kategori: Second Hand

Idag har varit en väldigt lång dag. Bland annat har jag hunit förbi lite second hand butiker som jag brukar besöka när jag i Karlstad. Först ut blev Gengåvan ute på Våxnäs. De brukar ha rätt mycket grejer. Och kläder. Och udda grejer. I år var det bröllopsklänningar som var det udda att hitta på loppis. Stora, fluffiga, saker med pärlor och tusen meter släp. Jag känner verkligen att grejen med släp enbart handlar om status. För när tyg var dyrt var det nån jävel som tänkte "hum ... kvinnan är bara 1.50, hur ska vi visa att hon är av hög börd?... jo jag vet! Vi klipper 10 meter av det dyraste jävla tyget vi kan hitta och sen ska hon släpa det i marken så det blir förstört" Sen kom man på att man kunde tvinga små flickor gå och bära skiten istället. Eller något. Min bitterhet kommer dels från att jag ser äktenskap som en ekonomisk manifestation, underbyggd av statens ovilja att ta hand om sina medborgare. "Nu ska du inte vara sån" är det alltid nån romantiker som kommer dragandes med. Men hallå, försörjningsplikt, arvsrätt, pensionspoäng som kan flyttas osv. Det är ju sant.
 
Back to Gengåvan. Förutom brudklänningar, frackar och vita skor finns en hel del prylar, pinaler, böcker och kläder. Hittade inga böcker, så som jag gjorde igår. (Köpte sju böcker i Göteborg) Däremot hittade jag två tröjor. Hittade en grå/svart munkjacka, org. från Gina. Jag tror den kostade 40 eller 50 kr. Sen hittade jag två t - tröjor. En från Havanna (alltså märket XD) med en uggla på och en oversize tröja från ONLY, för 30 kr styck. Efter det åkte vi in till stan och röda korset. De får in rätt roliga grejer där, och det ligger centralt i stan. Hittade en tröja från Monki i blått och beige och en annan tröja som var rätt cool med en katt på. För 40 kr styck. Hittade dessutom tre glas som vi hade sex av hemma, men som mamma alltid tappar när hon ska diska ... Så jag köpte dem till henne. Och ett par jättefina klackskor i svart med miniplatå. Sjukt snygga var dem och i nyskick för en hundralapp. Mamma betalade mina klackar när vi var i Köpenhamn, så jag köpte skorna jag hittade till henne nu. Sen åkte jag till Myrorna. Och jag har aldrig varit med om något värre. De har döpt "coola" kläder till "peronligt" och de kläderna är dyrare än alla andra. Okej, jag har full förståelse om man sysslar med biståndsverksamhet att man vill ta ut lite mer om man kan. Märkeskläder, vintage och sådant kan man väll ta lite mer för, om det är i fint skick. men att ta en tröja från Gina med tryck på, döpa den till "personlig" och ta 80 kr för den när man får en ny för 99 är inte okej. Vidare har de ju utförsäljning i alla vanliga butiker typ fyra gånger per år. Då kostar ju tröjorna 49. Jag blev besviken, för allt de hade som var snyggt skulle de ha lika mycket för (nästan) som i vanliga butiker. Det är ju fyndandet som var kul. Det enda roliga var att jag hittade en jättefin kläning från Monki för 50 kr. (Den hade de ju kunnat ta 100 för??) Men den var för liten under armarna. Men sånt är livet.
 
Det visade sig att Lager 157 öppnat i Karlstad. Det finns ju inte ens i Malmö. Jag vet att det finns en utanför Ulricehamn, för där har jag varit när jag ska till farmor och farfar ^^ De hade inte så himmla mycket roliga saker. På tal om genus (out of the blue) så var Lager 157 helt tvärt emot hur det brukar vara. Kvinnoavdelningen var bara vitt, svart och grått medan killavdelningen var typ dubbelt så stor och med massa form och färg XD Det brukar vara tvärt om annars. Har haft diskussioner om det här med många karlar. Så min världsbild är inte enbart min egen ^^ Men det gjorde inte mig något att det var mycket grått. Det är ju typ bara det jag har i garderoben ^^ Grått, svart och olika nyanser av dem. Någon blå och några lila plagg har jag väll också ^^ Köpte en svart tröja från ICHI med grått/silvrigt tryck. Hittade den på nätet nu när jag kollade på kläder på andra sidor. Tydligen fick jag den för exakt halva priset.
 
Jag är rätt grym på att fynda ^^
 
 

Flickan och bergstrollet

Kategori: Allmänt

Sen jag lämnade den värmlänska solen för att flytta till sydsverige har jag alltid funderat på om det finns något i den sydsvenska genen som gör de flesta medelåldersmänn helt oförmögna till logiskt tänkande och fungerande kommunikation. Det hela började med att en man på en målarfirma frågade om vi skulle måla utomhus när jag kom in och skulle köpa färg och sa exakt vad jag skulle ha och hur många liter. När jag då lite förvånat menade på att i sådanna fall hade jag väll velat ha färg för utomhusbruk frågade han om jag räknat bort tak, fönster och dörrar. . . Och på den vägen är det. Det är som att vissa karlar inte tror man fattar någonting.
 
På jobb förra veckan fick vi in en varuleverans som jag fick i uppgift av chefen att packa upp. Jag sa till leveransmänniskan att jag ville kolla packlistan mot följdsedeln innan jag skrev på något, eftersom han sa "skriv på här" det första han gjorde. Då började han grymta om att det skulle vi klart göra. Men hallå, då kollar man väll upp så allt stämmer INNAN man skriver på någonting?? När vi kollade så sa jag antalet varor eller liter som var beställt, men det hade han minsann inte tid att kolla på. Vilket resulterade i att en hel del varor faktiskt fattades sedan. Jag skrev upp vad som fattades och gick ut i korridoren för att säga det till honom. Han stod och pratade med chefen samtidigt som han packade upp varor till nästa avdelning. "Stämmer det inte?" sa chefen. "Nej, det gör ju inte det.." svarade jag och läste upp vad som var fattades. Då säger karln "Har du öppnat lådorna och kollat?" No shit sherlock och vem är du idiot? hinner jag tänka innan jag säger "Vad tror du?" Nej, jag tycker det är kul att hitta på att saker fattas .... Funderade på att väldigt ironiskt säga "Nej, jag är Superman med x - ray syn så jag behöver bara skanna av lådorna för att veta vad det är i dem" men jag lät bli. Jag gav lappen till chefen och sa att jag minsann har viktigare saker att göra än att leta efter bortsprungna mjölkpaket.
 
Tyvärr verkar det inte vara specifikt för karlar i de sydliga delarna av landet. När vi kom fram till min mormor igår fungerade inte brickan till övernattningslägenheten vi betalat för. Vi kom däremot in i ett närliggande bostadshus med nyckeln och kunde hitta ett journr. De ville naturligtvis ha betalt för att komma och öppna. Så vi sov hos mormor. Mamma ringde till vaktmästaren och berättade hela historien. Då undrar han om vi använt nyckeln rätt. Förlåt, men hon sa precis att vi kom in i ett annat bostadshus med samma nyckel. Jag TROR att det betyder att vi vet hur den ska användas ... Ingen ursäkt eller någonting fick vi heller. När vi sedan ses utanför lägenheten testar han självsäkert nyckeln och finner att ... den inte funger. Han berättar vidare att det finns två nycklar till sagd lägenhet och att vi ska testa den andra. Som funkar. När jag får nyckeln ser jag att det står "övernattningslägenhet nr 3" på den nya. Det stod "nr 2" på förra. I enlighet med svenska skrivregler borde det ju rimligen betyda att vi fått fel nyckel. Men icke! Nr refererar till nyckelnr inte till en lägenhet. Men eftersom de har flera lägenheter i stan vore det ju lite märkligt att skriva lägenhet nummer 1,2 och tre om det finns flera nycklar till de olika lägenheter. Då borde det ju stå önattlägh.2 nyckel 1 eller något. Jag tror helt enkelt att han gav oss fel nyckel. Puckon.
 
 Jag säger som Ola Salo; It takes a fool to remain sane.

My den

Kategori: Politik

Så, detta är mitt hörn i cyberspace. Välkommen. Lägesedan jag skrev dagbok, eller någonting alls som inte varit skolrelaterat. Funderade lite och tänkte att det helt enkelt var dags att göra något åt det.  
 
Dagen har varit solig. Har spenderat lite tid i solen med "The Talismans of Shannara" Jag har hela The Heritage of Shannara i en samlingsvolym, så det går rätt långsamt att läsa den då jag mest läser när jag åker kollektivt. En bok på 1238 sidor är inte jättekul att släpa med sig om man säger så ... Men de är väldigt bra och kan starkt rekommenderas om någon fantasynörd råkar ha missat dem. I år har jag haft bättre tur med vädret under mina lediga dagar än tidigare sommrar. Förra året var det dåligt väder varje gång jag var ledig och 20 + samt molnfritt de dagar jag var på jobb.
 
Men jag ska inte klaga. Att jobba som vårdare är både roligt och givande. Synd bara att det är lågstatus och dåligt betalt. Har en kvinna på min arbetsplats som jobbat hela sitt yrkesliv  cirka 50 %, vilket inte är ovanligt inom yrket. Det är bara sjuksköterskorna som orkar 100 %. Hon skulle gått i pensin för två år sedan - men har inte råd, eftersom hon tjänat så dåligt. Vidare har hon gjort en höftoperation, har förslitningsskador i knän och axlar samt fingrar. Hennes man, som jobbar inom ett traditionellt manligt yrke fick problem med EN axel och fick ut ersättning för yrkesskada. Min kollega fick noll. Det är naturliga förslitningsskador enligt dem. Konstigt då att nästan alla kvinnor inom vården får dem. Till skillnad från tjänstemän då. 
 
Jag antar att det är en naturlig skada om man antar att vården är kvinnors naturliga plats. Vi ska väll vara glada att vi över huvudtaget får lön. Och arbete. Många pratar omdet jämställda Sverige, men faktum är att vi har den mest könssegregerade arbetsmarknaden i Europa. När min mamma ville bli lastbllschafför försökte studievägledaren få henne att välja barn och fritid på gymnasiet. Detta var ju på 70 - talet tänker ni. Visst har det väll hänt saker sedan dess? En kompis till mig som valde att gå bygg insåg att vara kvinna innebär både sexuella trakasserier på skolan, närmanden från lärare och att få byta om i en städskrubb. För att inte tala om attityden från praktikplatsen. det händer kanske inte alltid så mycket som man skulle önska.
 
Men att önska är dåraktigt. Inget händer om man sitter och drömmer. Bättre att ta tag i saker, kräva förändring. Som sjuksköterskornas  "Inte under 24 000" Jag menar, de har ju faktiskt 4 års studier, om man räknar med att man läser ett år till undersköterska först och ett ganska stort ansvar. Men vi vårdare har också ett arbete som kräver mycket, både fysiskt och psykiskt. Jag tycker att yrket borde ha sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Detta skulle ge en yrkesstolthet som idag inte verkar existera. Det skulle också underlätta för kvinnor som idag ofta inte ens orkar jobba till pensinsåldern. Plus att det skapar arbetstillfällen när det inte förusätts att de som jobbar 50 % ska hoppa in och jobba extra konstant för att alla ska vilja jobba 100 %.
 
Som ni ser är Lilith en politisk varelse. Men någon måste ju vara det.