thedenoflilith.blogg.se

Min blogg om allt som intresserar mig.

Inte lätt

Kategori: Allmänt

Det är inte så lätt när man inte är hemma särskillt mycket. För när man kommer hem inser man att det var tusen år sedan man städade. Det som är bra dock, är att man har ju egentlgen inte stökat ner så mycket heller. Mest lite tvätt och sådant som inte hamnat där det ska. Försöker fixa lite smått, men hinner inte ta itu med allt på en gång. Har läst klart kom boken och jobbar för fullt (kan i väll låssas) men att skriva kompen i historia. Håller på och skriver över anteckningarna till datorn. Det går ju såär när man inte har ett bra skrivprogram installerat. Men det funkar. Nej nu måste jag komma igång med skrivandet ... blööööö

Glömde ...

Kategori: Allmänt

Att fin kompis som varit i Portugal halva sommaren lämnade en fin present till mig <3 LILA! ;)
 
 
 

<3

Kategori: Allmänt

I förrgår skulle jag och Smulan till en kompis och se film. (Nu har jag försökt skriva det här inlägget fem gånger och pallar inte upprepa mig mer.) Kontentan. Smulan är underbar som lämnar choklad till mig som han ritat ett hjärta på
 
 

Planering

Kategori: Allmänt

Det känns rätt bra. Nu är Göteborg under bokmässan inbokad. Och eftersom det är rätt dyrt att bo i stora staden under de dagarna så kommer jag och Smulan att bo hos hans föräldrar. Så det är inplanerat i kalendern. Vidare är flyg och motell inbokad till Londonresan. Har spenderat tid med att sitta och skriva ner turistgrejer, områden, gator och enskilda butiker som jag vill besöka. Hade nog behövt rätt många fler dagar för att verkligen hinna med allt, men London finns ju kvar ^^  De har trådlöst internet på rummet så jag funderar lite på om man skulle släpa med sig datorn och kamerasladden/kameraladdaren. Hum. Aja, jag har ju tid att fundera över det. Känns skönt i alla fall att vi är på gång :)
Igår var jag, Smulan och mamma på Malmöfestivalen och lyssnade på Kapten Röd och Timbaktu. Det var rätt najs. Det började ösregna under Kapten Röd, men det gjorde inte så mycket. Smulan hade en jacka som jag kunde nässla in mig lite i. Plus att vi stod under ett träd. ^^ Konserterna var bra. Jag gillar att båda artisterna är sådanna som pratar med publiken och gör lite roliga grejer på scen. Det blir ett sätt att kommunicera när det egentligen bara går att kommunicera på ett håll. Det enda lite jobbiga var att träningsvärken från det funktionella träningspasset började sätta in från nedre magmusklerna och nedåt fram mot slutet av kvällen. Tyvärr var det änu värre när jag vaknade. Kunde knappt ta mig upp ur sängen. Känner mig inte helt arbetsför kan jag ju säga. Vi får se hur det går idag ^^
 
 
 
 
Har varit mycket diskussion om denna i media. Mitt favoritcitat från diskussionen är "konst behöver inte förklaras" efter kritiken att det inte står VART man ska skänka pengar. Tänker att det är väll tusan frivilligt ..
     

what´s up?

Kategori: Allmänt

Själv har jag varit och tränat funktionell träning för första gången. Det var ganska jobbigt. Men hade varit jobbigare om jag tagit 5 kilos vikterna. Gör nog det nästa gång. Annars har jag inte hunnit så mycket mer. Pluggat lite och lagar mat. Gör min version av potatis och purjolökssoppa och varma mackor med champinjonröra. Det blir nog nom nom :)

Bild

Kategori: Allmänt

Det finns ganska mycket som jag tycker är rakt ut stört i vårt samhälle. Det konstiga är när saker är så där uppenbart störda men få människor lägger märke till dem. När jag läste kriminologi till exempel, såg vi en film om det amerikanska fngelsesystemet. Dokumentären visade genomgående störda saker. Men det som fastnade var när en kvinna sa "Ja, och de manliga fångvaktarna tar sig ju friheter ibland. Vi är många som råkat ut för det" Det första konstiga är att journalisten inte följer upp uttalandet eftersom kvinnan säger det i anslutning till något annat och ganska i förbifarten. Det andra störda är att när vi diskuterade filmen efteråt verkade jag vara den enda som faktiskt uppfattade vad kvinnan egentligen sa. Ibland undrar hur det står till med den mänskliga tankeförmågan.
 
Som nu, när jag fick tag på ett nr av senaste "Bild" och kollade igenom den i brist på annat att göra. Först är tidningen fylld med kändisar som har ätstörningar och skär sig med texter hur dumma i huvudet de är som utsätter sig för detta. Sen på sista sidan är det stora bilder på kändisar med hängbröst och celuliter. Texten talar om för oss (uttryckligen) att vi bör vara skadeglada och skratta åt dessa kändisar som åldern och tyngdlagen kommer ifatt. Det blir så satans tydigt att det kanske finns en anledning till att kändisar svälter sig för att inte bli veckans skämt i skvallerblaskorna.  
 
Att skiten säljer är ju bara läskigt. Och skäms på redaktionen!
 
Det är sån himmla dubbelmoral. Hej, du ska vara smal och ung för evigt, för annars skrattar vi åt dig. Men när det blir för mycket och du går för långt så tänker vi tycka illa om dig. Såg ett program om en skådespelerska i London som hade storlek 12. Det är typ 38. Hon var lång och smal liksom, men hade lite bröst och höfter, därav storlek 12. Annars hade hon antagligen kommit i storlek 10. Hon åkte till USA för att kolla upp hur det är där. Hon besökte en plastikkirurg bara för att, och de sa till henne att hon aldrig skulle få jobb utan storlek 8. Sen frågade hon vad de skulle ändra på henne och då började den där kirurgen att anmärka på verkligen ALLT.
 
Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör. Jag hoppas att vi är tillräckligt många för att kunna trycka på att reklam ska sluta överredigeras och att man kan lyfta fram hälsosamma och bra idéal. För allas skull.  

Cockpit

Kategori: Allmänt

Smulan tog en halvdag idag för att få tid över att göra saker med mig igår. Det var rätt mysigt. Först var vi hos honom och käkade hemmalagade morotsbiffar och efter det gick vi runt och tittade lite på stan. Tog en fika och kollade vad som går på bio. Vår första tanke var att se Madagaskar, men den gick bara på svenska, så vi såg  Cockpit istället. Den var faktiskt jättebra. Ibland hade den lite oväntad och konstig humor, men annars var den mycket bra. Jag tycker den är speciellt bra gjord i delarna där han "pratar med kameran" Vidare tycker jag att det är bra att filmen blir så pass politisk som den blir. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig. Men jag hade nog inte väntat mig att den så tydligt skulle följa och behandla dem samhällsdebatt kring kvotering som den faktiskt gör. Jag tyckte Jonas Karlsson gjorde ett bra jobb.  
 
Jag läste en intervju med honom för ett tag sedan. Han berättade att när han skulle spela Maria och var omgiven av män så kände han sig utsatt eller mer utstirrad. Detta reulterade i att han blev mindre självsäker på något vis än när han spelar och är man. Det gjorde att han tyckte att han lite kan förstå kvinnors situation. Det tyckte jag var intressant i relation till filmen. Hur "hon" är onåbar som kvinna och inte tar skit bygger någonstanns på att "hon" är van att vara man. Och han/hons förståelse för omvärden färgas starkt av systerns världsbild som feminist och mammans och systerns meningsskiljaktigheter. Samtidigt är det intressant att karaktären Valle är rätt tillbakadragen och liksom verkar bli överkörd av de flesta kvinnor, men inte av män och hur han i rollen som henne ibland apopterar en manlig jargong som han inte använder som man.  Då är ju frågan vad det säger om relationerna mellan män och mellan män och kvinnor. Hum... Gällande maskuliniteter är det också intressant att se vad x -frun säger för att trycka ner honom, alltså vad hon väljer att trycka på, eftersom det säger något som idén vad som är manligt och vad som är ekonomisk, social och kulturell status. Jag tycker den är sevärd. Lätt.
 
Ibland undrar folk om det inte är jobbigt för mig att typ inte kunna läsa eller se film utan att gå "all genus" svaret är nej ^^ Och då är det bra att man tittar på filmen med någon som uppskattar ens infallsvinklar och kommentarer. Som tycker att det lite är tjusningen med mig. :)
 
 

Malmö

Kategori: Allmänt

Är galet trött i kroppen nu. Egentligen skulle jag vara ledig i fyra dagar. Från lördag till tisdag. Men nu jobbade jag extra 8 till 13 på lördagen. och 8.15 till 21.10 idag. Är helt slut. egentligen skullejag bara jobbat till två, men de hade brist på folk på ett annat ställe i kommunen. Så de ringe. Och från och med idag har jag två arbetsplatser. Känns som att man blivit headhuntad när de ringer från ett ställe man aldrig varit på och frågar om man vill jobba. Bättre känns det när de innan de går frågar om de kan få ringa igen om det krisat. Hicka - picka boo, hosha.
 
Igår var jag och två av mina fina på Malmöfestivalen. det var rätt kul. Men vi var trötta och helt slut i kroppen ganska fort. Och vi köpte mest mat. Jag handlade en tröja också, fast på entré. De var på rea. (Skyll på det ^^)
 
 
Köpte en ny klänning i förrgår, som jag hade i Malmö. Egentligen tyckte jag inte att den var så snygg. Men jag behövde något att ha på mig som inte var jobbekläder, eftersom jag inte hade några extrakläder hos Smulan. Så jag köpte den för en 50 lapp på Indiska. Men den var rätt snygg ändå. Fick mycket komplemanger för den av mina kollegor. Fast det kan ju också vara för att de minns 70 - talet XD Känns som det är läge att sortera ur garderoben snart. Den börjar bli full. Köper nytt jag gillar, men har svårt att göra mig av med allt gammalt som jag inte använt på länge. På tal om att köpa nytt. Har äntligen köpt en kalender. . .
 

Underbar dag

Kategori: Allmänt

Hade en underbar dag i Malmö igår. Träffade en av mina finaste vänner. en sån där vän som accepterar en för den man är, flaws and all. Eftersom hon sovit dåligt tog vi det lite lugnt. Tog bussen ut till Emmaus vid Heleneholms skolan (buss 8:a) och kollade runt en liten sväng. Köpte en snygg HunkyDory tröja som jag tänkte ha när jag åker till London. Min kompis hittade ett väldigt snyggt spettslinne. Sen begav vi oss tillbaka mot stan. Eftersom det är vägarbeten fick vi gå en jäkla bit innan vi kom till en buss.^^ Eftersom vi kände oss lagom lata satt vi mest och fikade på entré och gick runt lite. Hittade ett linne på Nwe Yorker som passade jättebra till tröjan från Emmaus. Hittade en fin långärmad tröja i blått också på BikBok. Handlar aldrig där annars, men denna var verkligen jättefin. Som min kompis uttrycke det "Det snyggaste du testat idag!" Inte för att det blev så mycket testat, men endå ^^ Har typ inga långärmade tröjor, så det var lika bra att köpa den nu när det snart börjar bli kallare igen.
Vi blev inte i stan så länge. Vi gick tillbaka till min kompis och gick igenom skolarbeten och vaf jag kan hjälpa henne med i höst. Nu när jag inte pluggar själv menar jag. Det är rätt kul faktiskt att kunna göra de roliga grejerna i den mån jag har tid och orkar. Henne hjälper jag gärna också, eftesom hon inte förutsätter att jag gör det och har förståelse för om det är någon gång jag inte har möjlighet. 
 
Tog med mig naturkunskapen och lite annat som jag tänkte att jag hinner se över idag innan jobb. När jag vaknar så ser jag min naturvetarfriend som jag sovit hos har suttit och skrivit ner svaren på små post-it lappar som han satt på rätt sida i boken. Han är så fin som vill hjälpa till. Jag nämnde något igår om att varken jag eller min kompis kunde hitta svaret på frågan kring atomer och ljus. ^^ När jag kollar igenom uppgifterna hon fått komplettering på och lärarnas kommentarer slår det mig att jag också hade velat ha vissa av de uppgifterna. Som kring skotten i Ådalen och att skriva referat kring vad olika männ sagt om kvinnor i olika tidsperioder. Men jag ska inte klaga. Även om gymnasiet var hårt, och jag hatade min mattelärare, var det oftast ganska kul. Är fortfarande inte klar med min egen komplettering i historia. Har bara läst ett av kapitelerna, sen kom jag inte längre. ^^ Har tyvärr inte med mig boken så att jag kan läsa mer idag. Får planera in att göra det på fredag efter jobb. Det är så tråkig bok bara, man dör lite innombords. Sitter hellre och korrar andras läxor XD Men måste väll ta ett ryck på fredag så jag kan gå på Malmöfestivalen på lördag. Woop woop!!

Min roll

Kategori: Allmänt

Egentligen är man aldrig bara en person. Jag tänker mig att man genom livet intar olika positioner som tillsammans är identitetsskapande, men där alla aspekter inte lika viktiga i alla situationer. Till exempel kan man vara dotter, kollega, partner och bästa vän. Alla dessa positioner innebär specifika förhållningsätt till andra människor som man inte kan använda i andra sammanhang. En grej som dock verkar vara genomgående i mitt liv är att jag förutom att jag är en massa olika personer är att jag är organisatören.
Ibland känner jag mig som en sån där kontorsnisse som sitter i telefon hela dagarna och försöker ordna, fixa och strukturera upp för att allting ska fungera så smidigt som möjligt. Och det är ju inget fel i det ... om det inte innebar att jag konstant glömmer bort andra viktiga saker. Typ min mobilladdare. Andra gången jag glömmer den när jag åker till Lund. Typiskt mig.
Tränade igår. Afrodans. Gav allt jag hade och blev ordentligt klibbig. Det var inte så lätt. Eftersom jag glömt min vattenflska hemma. . . Den låg på sängen tillsammans med mobilladdaren ^^ Men det var skönt att få röra på sig redigt. Har hittat min motivation tycks det. Kan också vara för att jag inte jobbar och pluggar 100 % samtidigt. Då finns det inte tid till att ha något liv över huvud taget. Om det finns folk som tycks ha haft svårt att förstå det. Tittade på de som tränade arobic igår. Seriöst. Det där var inte någon form av arobic jag någonsin sett. Det liknade mer balett. Hoppa, snurra, böj, sväng, hoppa och snurra. Däremot verkade rutinen relativt lätt. Om jag kan nästa söndag ska jag lätt testa. Sen om det är för avancerat så är det. Men det såg så fruktansvärt kul ut!

V

Kategori: Allmänt

Victory is mine!! Har varit och tränat efter jobb idag. Fast jag egentligen inte skulle. Hade ont i halsen under förmiddagen och tänkte därför att det är en dålig idé om man har virus i kroppen ... Men det gick över. Och sen kommer jag inte ha möjlighet att träna på några dagar så det var lika bra att komma iväg. Och tänka sig! Noll huvudvärk! Började få lite dock eftersom salen hade ventilation så man trodde att man var ute och sprang. Det BLÅSTE på en. KALLT. Inte bra när man både har migrän och är astmatiker. Satt på en motionscykel i 45 minuter för att värma upp kroppen långsamt innan passet dock, och jag tror att det hjälpte.  
 
Så idag har jag varit igång riktigt. Först jobb, sen gym och nu hemma hos modern efter några nätter i stora staden. Eller nåja, större. Kommer nog kännas lite skumt att inte prata med någon innan man lägger sig, men som med allt handlar det väll om vana. Har nästan läst ut min pocketbok "Goda omen" som jag köpte på semestern i Karlstad. Man får ju ha nått att göra när det regnar eller när man pendlar. Man kanske skulle ta och läsa ut den nu när man är ensam. Eller Terry Brooks böckerna. Åh faan. Har ju min komp. bok i historia som jag måste läsa ut också .. blö. Har några saker att göra innan mamma kommer hem och sen får jag väll sätta igång med den >.<

Alla som vet allting

Kategori: Allmänt

Blir så fruktansvärt irriterad på människor som tror att de kan verkligen allting. När jag gick i skolan och sa till idrottsläraren att jag inte kunde fucking ANDAS sa han "Det är bara lite mjölksyra i benen" och tittade på mig med en "spring tjockisunge, spring!" blick. Nu är det så att sen jag började träna i vuxen ålder har jag alltid astmamed. med mig. (Sug på den alla inkompetenta idrottslärare) Nu har det dykt upp ett nytt problem. Det heter mer eller mindre extrem huvudvärk varje gång jag tränar. Då ska alla vara sånna smart as och säga "men du dricker för lite vet du väll!" Efter två års träning tror ni inte att jag vet att man ska dricka vatten!? Det finns faan en gräns för hur mycket en människa kan få i sig i form av vätska under ett träningspass. Har gogglat runt och tänker att det kanske är relaterat till min migrän. Eller astma. Och det kan det visst göra. Kan vara massa olika saker och rådet man får av en träningsnörd är att kolla med en tränare.
 
Tar två panodil för att orka med resten av dagen. Då får man höra att det är dåligt att ta tabletter. Jo tack, mitt X, mr blivande psykolog tjatade ALLTID om det när jag fick migrän. Så jag VET att det är onödigt att proppa i sig tabletter. Men det är inte så att jag tar dem för att det är KUL eller så. Jag har huvudvärk som ibland blir värre och utvecklar sig till MIGRÄN. Då hjälper det inte att lägga sig och vila. Två panodil och kaffe. Eller energidricka. Men till alla de här smarthuvuden som säger åt mig att inte ta läkemedel, vad tycker ni jag ska göra när gamlingarna kommer och har ont någonstanns? Ska vi säga samma sak till dem? Tror inte det va?
 
Det är som när karlar säger till mig att det "säkerligen är mensvärk" om jag andas att jag har ont i magen men inte vet varför. Jag sa ju att jag inte vet varför .. och jag vet antagligen hur min mensvärk känns eftersom jag har dagits med den i snart tio år.
 
Nej nu har jag surat av mig. Jag är grinig för att jag har för ont i huvudet för att orka gå på funktionell träning ikväll. Hade verkligen sett fram emot det. Afron var väldigt rolig dock. Och det var skönt att svettas lite igen. Det är alltid kul att svettas. Efter träningen fick jag tag i boken jag behöver för att kompa historian, men jag har för ont för att orka börja läsa den. Kom tio sidor sen tog det stopp. Och eftersom jag endå måste vänta på att tabletterna ska börja verka så kan jag lika gärna diska och laga mat.
  

Den arga feministen

Kategori: Politik

Behövde för några år sedan använda dagen efter piller. Jag reagerade starkt på texten i bipacksedeln och funderade på att göra någon form av anmälan. Jag gjorde inte det. Nu har jag fått höra att en annan kvinna också reagerat. Se om ni hittar det;
 
 
Här kommer en letråd. Läs "När ska akut p-piller användas"
 
Här kommer en genomgång.
1. När du haft samlag utan preventilmedel. Klart som korvspad. Vet du att du haft samlag utan preventilmedel finns en chans att du blir gravid. Så ta ett piller. Låter ju mycket rimligt.
2. Du glömt att ta ditt p-piller i tid. Låter mycket rimligt om det står i bickpacksedeln på dina p-piller att det finns chans att du blivit gravid om ppiller av någon anledning blivit missad under en viss tid. Även detta är mycket rimligt.
3. Din partners kondom har gått sönder, glidit eller åkt av. Öhm ... hell to the yes rimligt!
4. Du tror att din spiral (intrauterint preventivmedel) har stötts ut. Rimligt, rimligt, rimligt
5. Ditt pessar har kommit ur läge eller om du har tagit ut det för tidigt. Också hemskt rimligt.
6. Du är rädd för att avbrutet samlag eller kalendermetoden inte har fungerat. Också obotligt rimligt.
7. Vid eventuell våldtäkt.
 
Vänta. Say what? Vad menar de med EVENTUELL? Hela meningen andas en attityd jag inte tycker om. Genusvetaren i mig går på högvarv och jag tänker "vem är den idiot som skrivit skiten" Eventuellt åsyftar på något som MÖJLIGEN har inträffat. Det räcker visst inte med att kvinnor som blivit utsatta för våldtäkt ofta mår dåligt och tvivlar på sina erfarenheter eftersom de blir konstant ifrågasatta. Hände det verkligen, men älskar du honom, ville du verkligen inte? "Man" blir ifrågasatt av vänsakpskretsen. Jag känner många som råkat ut för just detta. Att vänner som ska stötta inte tror på en. Sen har samhället en allmän skyll dig själv attityd. Rättsväsendet och polisen har det ofta också. Man brukar säga att ett polisförhör som våldtagen är som en andra våldtäkt. Saken blir inte bättre av att det ofta sker av någon i kvinnans nära krets vilket gör erfarenheten svårare att definiera och hantera. Sen kommer nån idiot och skriver eventuell! Hade jag blivit våldtagen när jag tog det här pillret för flera år sedan och läst texten hade det varit ett slag i magen. Vem är läkemedelsföretaget att dömma? De hade kunnat skriva "Vid våldtäkt" Hade räckt. När jag började skriva en anmälan kom jag halvvägs. Sen tyckte jag att jag kände mig så fånig. Men det gör jag inte längre.
Det är faan inte okej det här. Inte någonstanns.
 
Tycker att ALLA ska fylla i anmälningspapper och skicka in. de ska få så satans många brev att de inte har någon aning om what hit them.

F**K

Kategori: Allmänt

this stupied shit. Jag skrev ett JÄTTELÅNGT inlägg och när jag skulle spara det så försvann sidan. Och sen fanns det inte kvar. Inte första gången det händer. Säger som det står på lappen bak i en av tröjorna jag köpte på Myrorna idag. Vilket ni hade fått en längre utläggning om ifall skiten inte havererat;" I have muted the world of  god that stride from world to world to sow death and madness"
 
 
Tar tio djupa andetag. Skriker inte och har inte sönder datorn.
 
 
Duktig flicka.
 
Lägger in en bild istället.

Food

Kategori: Allmänt

Lagade den mest fantastiska veggolassange igår. Den var gjord med rotfrukt istället för soja eller quorn. Sen gjorde jag redningen av mjöl och keso. Väldigt nom nom. Tur att det blev en stor form så jag kan äta av den idag :) Det var lätt värt att laga den och le en del dag  för att få fot/vad massage i 45 minuter på kvällen samtidigt som jag tittade på liftarens guide till galaxen. 
 
Idag är jag ledig ledig ledig! Dock hade jag behövt åka in till Lund och fixa med kompletteringen om franska rev. Men det går inte, för de två bibblorna som har boken jag behöver har stängt idag. Får fylla dagen med annat. Och på grund av sömnbrist inatt och att jag var tvungen att gå upp klockan sju har jag sovit en hel extra timme mellan tio och 11. Har fått läst lite. Nu läser jag "The sword och Shannara trilogy" Jag har läst 150 sidor och det har redan hänt en miljon grejer. Och fatta att alla böcker tillsammans är 1191. Det kommer ju hinna ta fem miljoner vändningar innan boken är slut. Det är lite spännande :)  
 
Om någon vill ha receptet kommer det här;
 
2 gula lökar
3 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 msk flytande margarin
1 burk krossade tomater - 400 g
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljong
1 tsk oregano
1 tsk basilika
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 g keso (själv tycker jag det är bätte att använda en hel stor burk)
2 dl mjölk
8 lasangeplattor
2 dl riven ost
 
(sen kan man alltid inprovisera efter vad man har hemma. Brukar ha i vitlök, och andra grejer också som squash och potatis)
 
skala och hacka lök, morot, palesternacka osv i tärningar. fräs allt i stekpanna (eller gryta för du behöver endå den sen) Häll allt i en gryta (told you..) och tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, vatten och kryddor. Låt koka ca fem minuter. Blanda keso och mjölk. Varva rotfrukt, lasangeplattor, keso/mjölk och riv ost över. Grädda mitt i ugnen i 225 grader (celsius om vi ska vara petiga...) i cirka 30 min.