thedenoflilith.blogg.se

Min blogg om allt som intresserar mig.

Bild

Kategori: Allmänt

Det finns ganska mycket som jag tycker är rakt ut stört i vårt samhälle. Det konstiga är när saker är så där uppenbart störda men få människor lägger märke till dem. När jag läste kriminologi till exempel, såg vi en film om det amerikanska fngelsesystemet. Dokumentären visade genomgående störda saker. Men det som fastnade var när en kvinna sa "Ja, och de manliga fångvaktarna tar sig ju friheter ibland. Vi är många som råkat ut för det" Det första konstiga är att journalisten inte följer upp uttalandet eftersom kvinnan säger det i anslutning till något annat och ganska i förbifarten. Det andra störda är att när vi diskuterade filmen efteråt verkade jag vara den enda som faktiskt uppfattade vad kvinnan egentligen sa. Ibland undrar hur det står till med den mänskliga tankeförmågan.
 
Som nu, när jag fick tag på ett nr av senaste "Bild" och kollade igenom den i brist på annat att göra. Först är tidningen fylld med kändisar som har ätstörningar och skär sig med texter hur dumma i huvudet de är som utsätter sig för detta. Sen på sista sidan är det stora bilder på kändisar med hängbröst och celuliter. Texten talar om för oss (uttryckligen) att vi bör vara skadeglada och skratta åt dessa kändisar som åldern och tyngdlagen kommer ifatt. Det blir så satans tydigt att det kanske finns en anledning till att kändisar svälter sig för att inte bli veckans skämt i skvallerblaskorna.  
 
Att skiten säljer är ju bara läskigt. Och skäms på redaktionen!
 
Det är sån himmla dubbelmoral. Hej, du ska vara smal och ung för evigt, för annars skrattar vi åt dig. Men när det blir för mycket och du går för långt så tänker vi tycka illa om dig. Såg ett program om en skådespelerska i London som hade storlek 12. Det är typ 38. Hon var lång och smal liksom, men hade lite bröst och höfter, därav storlek 12. Annars hade hon antagligen kommit i storlek 10. Hon åkte till USA för att kolla upp hur det är där. Hon besökte en plastikkirurg bara för att, och de sa till henne att hon aldrig skulle få jobb utan storlek 8. Sen frågade hon vad de skulle ändra på henne och då började den där kirurgen att anmärka på verkligen ALLT.
 
Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör. Jag hoppas att vi är tillräckligt många för att kunna trycka på att reklam ska sluta överredigeras och att man kan lyfta fram hälsosamma och bra idéal. För allas skull.  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: