thedenoflilith.blogg.se

Min blogg om allt som intresserar mig.

Bokmässa

Kategori: Allmänt

Bokmässan var underbar. Det var  lätt värt att gå upp kvart i sex. Iof är det alltid värt att vakna om man får vakna med Smulan. Han är så snäll mot mig på morgonen. Vi var i Göteborg vid 11 tiden och tog en annan ingång än den som var den stora. Mindre kö ;) Sen kom vi på att vi inte hade några kontanter och fick vänta i 30 minuter i en bankomatkö. Inte för att det var så mycket folk utan för att maskinen var stört seg. Väl därinne var det helt otroligt. Vi gick runt i sju timmar, mer eller mindre, och det var något nytt att titta på varje gång man gick förbi ett ställe, alltid något man missat gången innan.
 
Jag startade dagen med att lyssna på Maud Mangold prata om sin nya bok. Jag ville ha hennes autograf efteråt och sa att jag tycörr glömt mitt x av glaspärleresan hemma. Tyvärr hade jag inget block heller. Jag sa att jag hade ett kvitto som jag kan klistra in i boken när jag kommer hem XD Då fick jag hennes exemplar av hennes nya bok o.O Jag var så glad att jag nästan började gråta och gav henne en kram. Glaspärleresan och de efterföljande böckerna betydde nämligen väldigt mycket för mig som barn.
 
 
Efter detta sprang jag runt helt sprallig och kramade Smulan hela tiden ^^ Sen gick vi och lyssnade på Jonas Gardell. Det märks att han är van att prata inför massa folk. Han är bra på att fånga folks uppmärksamhet. Det var väldigt spännande, ledsamt och samtidigt roligt att höra honom prata, eftersom han pratar liksom utifrån sig själv, även om det är ett inövat tal. Han är trevlig också. Eller verkar vara det i alla fall. Det blev massiv kö till signeringen, men han tog sig endå tid att utbyta några ord med människor som började prata eller ställde frågor.
 
 
 
 Sen sprang vi runt en väldig massa. Lyssnade lite på Yvonne Hirdman när hon pratade om folkhemmet, köpte lite politisk litteratur, kollade på barnböcker och fikade. Note to self, ta med egen mat nästa gång. Det var stört dyrt och det fanns ju knappt något att välja imellan. Barnboksavdelningen var helt underbar. Det fanns massa fin barnlitteratur med olika genusperspektiv. Pland annat en pekbok med känsloyttringar som någonstanns liksom signalerar att det är okej att både vara arg, glad och ledsen. Den var väldigt fin. Jag vet inte, man kanske skulle blivit pedagog. De hade väldigt fina barnböcker också om nån Kalle och en luciaklänning. Antar att många tycker det är för mycket, men jag tycker det är bra. Alla barn identifierar inte sig efter att killar har byxor och flickor kan ha kjol. Vissa barn har kanske föräldrar som är transexuella eller transvestiter och då tycker jag att det är viktigt att det finns böcker som speglar deras verklighet. Böcker betyder mer för barn än vad folk tror. Jag tror att en anledning till att jag alltid fastnar bland barnböckerna är att mamma alltid läste för mig som barn.Vi läste mycket böcker som handlade om mobbning och utanförskap, eftersom det var min verklighet. Mina favoriter var "Fredrik den glada grisen" och "Pricken" Sen hade vi en bok om en grip också som jag inte minns vad den hette, men det var synd om gripen för den hade hamnat i fel bo som ägg. Det närmsta jag kom alternativa barnböcker var "Else.Mari och småpapporna" och möjligen Alfons Åberg böckerna. Men de är fortfarande väldigt steriotypa.
 
På eftermiddagen var det en del signeringar. Det var awsome. Jag fick Sara Garnérs "All I want for christmas is planekonomi",  Lina Neidestams "Zelda - Kampen fortsätter" samt Nina Hemmingssons "Mina vackra ögon"
 
 
Det var en trevlig dag. En mycket trevlig dag. Vi sov hos Smulans mamma, åt god mat och tittade på en rätt bra film som hette "An education" Vi gick en kvällspromenad också och såg tre älgar skutta över vägen. På det där sättet som bara älgar kan. Det var synd att man inte hade med sig kameran.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: